2009. november 4., szerda

ŐSZI SZÉPSÉG és SMINK tippek






Bőrödnek ősszel speciális ápolásra lehet szüksége: Válts krémes arctisztítóra, dúsabb hidratálóra és testápoló olajra.
Igyekezz beiktatni egy arckezelést, tisztíttasd ki az eltömődött pórusokat, és szabadulj meg a hámló bőrtől, hogy a hidratálókrém behatolhasson télen a bőr mélyebb rétegeibe is.
Amikor az időjárás a legzordabb, szépségápolási módszereid akkor legyenek a legkíméletesebbek:
Nedvesítsd meg az arcodat hideg vízzel, és itasd le, mielőtt bekrémezed. Így a bőr azonnal felszívja a tápláló anyagokat.

Ahogy az ősz télbe fordul, cseréld le az alapozódat egy dúsabb, táplálóbb termékre, amely állagában az éjszakai krémekre hasonlít és védőréteget képez a bőrödön.
A rózsaszín és a barackvirágszínű krémes pirosító vagy gél a halványság helyett meleg tónust ad az arcodnak. Barna bőrre használj sötétebb sárgabarack árnyalatot.

A hideg, szeles téli hónapokban a száj sarka kirepedhet. Mivel a sebet gyakran gyulladás okozza, masszírozz egy csepp gombaellenes kenőcsöt a repedésekbe, de vigyázva, nehogy a szádba kerüljön.
A kámforos termékek is kiszáríthatják az ajkat. Válassz inkább shea vajas vagy méhviaszos ajakbalzsamot.


A Carmex eltérően a többi ajakápolótól nem képez filmréteget az ajkakon, hanem aktívan beszívódik és azonnal hatni kezd: észrevétlenné teszi az elhalt hámréteget, felpuhítja és picit megduzzasztja az ajkakat.
Önállóan, ajakfényként is használhatod, mivel tartósabb mint a szájfény.

Nincsenek megjegyzések: