2011. június 7., kedd

Menyasszonyi smink a sminkestől

„Amikor az ara belép a szalonomba, rögtön elképzelem, milyen árnyalatokkal sminkelném."

Minden NŐ szeretne tökéletesen sminkelt, gyönyörű menyasszonyként ragyogni élete nagy napján!




- Kell-e sminkes?


A profi sminkes olyan anyagokat használ, amik a fényképezőgép vaku fényét is kiállják meg a több órás igénybevételt (puszik, örömkönnyek, reggelig tartó tánc).
Ahhoz, hogy a smink szép maradjon egész nap, professzionális, tartós hatású termékekre van szükség. A szájfényt az egyetlen sminkszer, amit az esküvő során, például a vacsora után újra ajánlott használni (ezt ált. külön beszerzem a menyasszonynak a nagykerből).
A többi arcfesték garantáltan nem folyik le még kánikulában sem, nem csomósodik össze, hiszen a végén sminkfixálóval rögzítem az egész sminket, ami megnöveli a smink élettartamát.


- Mikor kell elkezdeni sminkest keresni?

Időpontot egyeztetni minél hamarabb érdemes. A menyasszonyok általában hónapokkal korábban elkezdik szervezni az esküvőjüket, így ha pár héttel az esküvőd előtt telefonálsz, már lehet, hogy nem tudom vállalni a felkérésedet. Pl.: ha nyáron lesz megtartva az esküvő, már februárban telefonálhatsz...
A próba sminket esküvő előtt pár héttel érdemes elkészíteni, amikor már tudod pontosan, hogy milyen színű és stílusú lesz a ruhád, valamint a csokrod. De semmiképpen nem szabad az utolsó pillanatokra hagyni!



- Hogyan történik a próbasmink?

Akárcsak a ruha kiválasztásánál, a sminkelésnél is egyaránt figyelembe kell venni a külső adottságokat és a belső tulajdonságokat, éppen ezért a sminkelés előtt beszélgetek a menyasszonnyal, hogy egy kicsit megismerjem az egyéniségét. Fontos, hogy sminkje ne legyen idegen tőle, ne érezze úgy, hogy „maszkot” visel, mert akkor nem lesz felszabadult az esküvőjén. Megkérdezem, milyen színeket használ, melyek a kedvencei. Majd elmondom, milyen árnyalatok illenek a bőréhez, a szem- és hajszínéhez, figyelembe veszem még a csokor színét, ill., ha átöltözik utána másik ruhába.


- Miért ajánlott próbasminket készíttetni?

Azért, hogy ne az esküvő napján legyen a „premier”, vagyis akkor már a menyasszony nyugodt és bízik bennem, én meg tudom, hogy mit kell festenem. A próbasminket egy-két hónappal az esküvő időpontja előtt ajánlott elkészíttetni. Ha a menyasszony bőre problémás, így még van lehetőség, hogy a szakember megfelelő kezelésekkel rendbe hozza arcát.
Először elkészítem azt a sminket, amit kitalálok, esetleg egy mintaként hozott fotó alapján készítem el. Általában ezek alapján már az első variáció is sikeres. Ha nem, készítek egy másik félét is. Aki hétköznap nem sminkeli magát, annak nem élénk színekkel festem az arcát, hanem úgynevezett natúr sminket készítek. Üde arcszínt adó alapozót és a fedő púdert használok. A pillákat spirállal hangsúlyozom, esetleg felteszek néhány, tincsenként felragasztható műszempillát. Az ajakra natúr szájfényt kenek, az orcára leheletnyi pírt.


A lényeg, hogy az esküvőn a menyasszony úgy érezze, élete legszebb napját éli, amikor a násznép elismerő pillantásai is azt üzenik neki: gyönyörű!
Azt szoktam kérni, hogy viselje a sminket egész nap és tesztelje. Azért, hogy teljesen biztos legyen abban, hogy nem jön le, nem mászik el, nem maszatolódik el, nem olvad le. A kész eredményt lehet mutogatni, sőt kell is.
Gyakran digitális fényképezőgéppel jönnek a menyasszonyok, így „hazavihetik az elkészült műveket”.

- Mi történik az esküvő napján?

Az esküvő reggelén a megbeszélt helyre megyek a menyasszonyhoz, a fodrász után kezdem el készíteni a sminket. Ez így kényelmesebb neki és a családnak is.


Mi a helyzet a vőlegénnyel?

Amennyiben kicsit problémás bőrű, úgy neki is ajánlott egy egészen finom, láthatatlan púder, szemöldök igazítás, ajakápoló (nem fény!).


Mennyi időre van szükség a smink elkészüléséhez?

A menyasszony sminkje körülbelül 40 perc alatt készül el, az örömanyáé/tanúé/barátnőé félóra alatt, a vőlegénynek csupán néhány percet kell erre szánnia.



Bejelentkezés: 30 380 3031

Nincsenek megjegyzések: